Ημερίδα 31.5.2014 Wilmes Benedict

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Καθ. Benedict Wilmes
Δρ Κωνσταντίνος Παναγιωτής
Ειρήνη Καπογιάννη
Thahn-Ha Clarenbach
Τζίνα Θεοδωρίδη

ΘΕΜΑ: «Το σύστημα Benefit Beneplate: ορθοδοντικά μηχανήματα στηριζόμενα σε μίνι ορθοδοντικά εμφυτεύματα»
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο «Holiday Inn», Αθήνα
ΩΡΑ: 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.
ΕΓΓΡΑΦΗ:
Μέλη Ε.Ο.Γ.Μ.Ε. & φοιτητές
Δωρεάν Μη μέλη
20€

Γλώσσα σεμιναρίου: Αγγλικά – Δεν θα υπάρχει παράλληλη μετάφραση

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Dr. Wilmes εκπαιδεύτηκε μεταπτυχιακά στη στοματική χειρουργική στο Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Muenster, στη Γερμανία. Ακολούθως του απονεμήθηκε μεταπτυχιακός τίτλος στην ορθοδοντική και στην Οδοντοπροσωπική Ορθοπεδική στο Πανεπιστήμιο του Duesseldorf στη Γερμανία. Το 2004 έγινε Επίκουρος Καθηγητής και ακολούθως το 2013 Καθηγητής στο Τμήμα Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο του Duesseldorf. Ο Dr. Wilmes είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και έχει δώσει περισσότερες από 250 διαλέξεις και σεμινάρια για τη σκελετική στήριξη σε 40 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Alabama, στις Η.Π.Α. Τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο της Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας το 2007 και με το πρώτο βραβείο της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας το 2009.

Βιογραφικό Σημείωμα
O Δρ Κωνσταντίνος Παναγιωτής πήρε Πτυχίο Οδοντιατρικής από το Christian Albrechts Universität zu Kiel το 1995 και Ορθοδοντική ειδικότητα και διδακτορικό από το Johannes Gutenberg Universität Mainz το 1999 στην Γερμανία. Από το 2000 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κορωπί και από το 2002 είναι εργαστηριακός & επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Έχει βραβευθεί με το τρίτο (1996) & το πρώτο (2002) βραβείο της Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας και έχει καταλάβει την δεύτερη θέση το 1996 για το WJB Houston Poster Award της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας. Ασχολείται από το 1996 με την χρήση των μίνι ορθοδοντικών στηριγμάτων και από το 2010 με το σύστημα Benefit-Beneplate.

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Ειρήνη Καπογιάννη είναι ερευνήτρια στο Τμήμα Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου του Duesseldorf της Γερμανίας. Έλαβε το πτυχίο Οδοντιατρικής (DDS) στη σχολή Οδοντιατρικής του Ε.Κ.Π.Α. στην Ελλάδα και συνέχισε τη μεταπτυχιακή εκπαίδευσή της στο Τμήμα Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Heinrich Heine στο Duesseldorf.
Ερευνητικά, το κύριο ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στη θεραπεία 3ης Τάξης με χρήση σκελετικών στηριγμάτων (TADS). Επιπλέον, το τρέχον ερευνητικό της πόνημα με τίτλο «Τα αποτελέσματα της σύζευξης των ορθοδοντικών μίνι εμφυτευμάτων στην πρώϊμη σταθερότητά τους» είναι το θέμα της διδακτορικής της διατριβής (Dr. Med. Dent).

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Thanh-Ha Clarenbach είναι ερευνήτρια στο Τμήμα Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο του Duesseldorf στη Γερμανία. Έφερε εις πέρας την οδοντιατρικής της εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Leipzig της Γερμανίας (DDS) και συνέχισε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο Τμήμα Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου του Duesseldorf. Στα πλαίσια της διδακτορικής της διατριβής δημοσίευσε μια έρευνα στο Journal Of Gerontology το Μάρτιο του 2013. Στα προσωπικά ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η πρωταρχική σταθερότητα των ορθοδοντικών μίνι εμφυτευμάτων και η ανάλυση συγκεκριμένων τεχνικών και περιοχών τοποθέτησης τους.

Βιογραφικό Σημείωμα
H Τζίνα Θεοδωρίδη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Semmel-weis University of Medicine το 1996. Το 2000 έλαβε τον τίτλο της Ορθοδοντικής Ειδικότητας από το New York University των ΗΠΑ. Ένα χρόνο αργότερα έγινε Teaching Fellow της ίδιας σχολής, όπου δίδαξε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ορθοδοντικής και της Παιδοδοντίας. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα αντικείμενα της ορθοδοντικής, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδοντικών μικροεμφυτευμάτων, σε Ευρώπη και Αμερική. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα.

Περίληψη
Το μόνο ολοκληρωμένο ορθοδοντικό σύστημα που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα των οδοντιατρικών εμφυτευμάτων για προσαρμογή μηχανημάτων ενδοστοματικά με τη χρήση συνδέσμων ακριβείας και κολοβωμάτων σε συνδυασμό με την εύκολη τοποθέτηση, άμεση εφαρμογή και μικρού μεγέθους των μίνι ορθοδοντικών εμφυτευμάτων αποτελεί το σύστημα «Benefit Beneplate».

Ωρολόγιο πρόγραμμα
09:00-09:30 Δρ Κωνσταντίνος Παναγιωτής
Καλωσόρισμα και οι εμπειρίες μου γύρω από τη σκελετική στήριξη.
09:30-10:00 Τζίνα Θεοδωρίδη
Συσκευές προσωρινής σκελετικής στήριξης (TADS) με το σύστημα Benefit: Επιλογή περιπτώσεων και πρακτικές συμβουλές στην καθημερινή ορθοδοντική πράξη
10:00-10:30 Thanh-Ha Clarenbach
Τοποθέτηση μίνι εμφυτευμάτων, εύκολες πρακτικές.
10:30-11:00 Ειρήνη Καπογιάννη
Νέες στρατηγικές για πρώϊμη και όψιμη θεραπεία IIIης τάξης.
11:00-11:30 Διάλειμμα
11:30-14:00 Καθ. Δρ Benedict Wilmes
Ποικιλότροπη χρήση των Tads για διαφορετικούς θεραπευτικούς σκοπούς