Ημερίδα 9.2.2019 Bjorn Ludwig

Ημερίδα 9.2.2019 Bjorn Ludwig

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
Σεμινάριο Επικ. Καθ. Bjorn Ludwig, Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Επικ. Καθ. Bjorn Ludwig
ΘΕΜΑ: «Μίνι εμφυτεύματα: Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση ή επιστροφή στο μέλλον!»
Πρακτικό σεμινάριο ORTHOeasy system
ΕΓΓΡΑΦΗ: Θεωρητικό – Ελεύθερη είσοδος
Πρακτικό – 50 €
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο Civitel Olympic

Βιογραφικό Σημείωμα
Διατηρεί ιδιωτικό ορθοδοντικό ιατρείο στο Traben-Trarbach της Γερμανίας. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου του Homburg/Saar και ερευνητική του εργασία εστιάζεται στη σκελετική στήριξη και στην τρισδιάστατη απεικόνιση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 κλινικά και επιστημονικά άρθρα τα οποία έχουν κριθεί από ομότιμούς του και είναι συντάκτης τριών βιβλίων. Είναι επικεφαλής συντάκτης της έκδοσης Quintessenz «Kieferorthopädie». Είναι επίσης συν-συντάκτης του
Journal of Clinical Orthodontics καθώς και ενεργό μέλος του Angle Society of Europe. Συμμετέχει στο συμβούλιο του German Board of Orthodontics.

Περίληψη σεμιναρίου
Τα TADs ξεκίνησαν τη δεκαετία του 90 και έλαβαν εκτεταμένη δημοσιότητα τα τελευταία 15 χρόνια. Οι κλινικοί είχαν ενθουσιαστεί με την πιθανότητα να μπορούν να εξουδετερώνουν τον 3ο νόμο του Νεύτωνα. Σήμερα, αρκετοί κλινικοί είναι απογοητευμένοι από τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας και τις μη αποτελεσματικές μεθόδους εμβιομηχανικής. Η φατνιακή ακρολοφία συνεχίζει να είναι η προτιμώμενη περιοχή τοποθέτησης αν και λόγω της ποικίλης ποιότητας του οστού και του κινδύνου τραυματισμού των ριζών των δοντιών, το ποσοστό επιβίωσης των εμφυτευμάτων που έχουν τοποθετηθεί στη φατνιακή απόφυση, ιδιαίτερα στα μεσορριζικά οστικά διαφράγματα, εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση. Άλλες περιοχές τοποθέτησης, όπως η πρόσθια περιοχή της σκληρής υπερώας για τα μικροεμφυτεύματα και τα εμφυτεύματα ή η γενειακή περιοχή για τις μίνι πλάκες, παρέχουν πολύ καλύτερες συνθήκες για τοποθέτηση διότι η ποσότητα και η ποιότητα του διαθέσιμου οστού είναι πολύ ανώτερες. Εμφυτεύματα με διάφορους τύπους κολοβωμάτων και στηριγμάτων επιτρέπουν την κατασκευή χρηστικών και αποδοτικών μηχανημάτων για μία μεγάλη ποικιλία ορθοδοντικών εφαρμογών. Η τοποθέτηση των TADs στην πρόσθια περιοχή της σκληρής υπερώας και στη γενειακή περιοχή εξαλείφει τον κίνδυνο τραυματισμού των ριζών και απομακρύνει τα εμφυτεύματα από την κατεύθυνση της μετακίνησης των δοντιών. Αυτή η διάλεξη θα παρουσιάσει μία επισκόπηση της σύγχρονης βιβλιογραφίας, τις τρέχουσες εξελίξεις στη σχεδίαση των ορθοδοντικών μηχανημάτων, τις κύριες ενδείξεις, τις τεχνικές τοποθέτησης και τους παράγοντες κινδύνου κατά την τοποθέτηση και κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας. Θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην εικονική τοποθέτηση των TADs, από την ενδοστοματική σάρωση μέχρι το πρωτόκολλο ταυτόχρονης τοποθέτησης των TADs και των ορθοδοντικών μηχανισμών σε μία επίσκεψη. Επίσης θα παρουσιαστούν διαφορετικές τεχνικές εμβιομηχανικής του συνδεδεμένου ορθοδοντικού μηχανισμού. Η διάλεξη θα δείξει επιστημονικές και κλινικές αντιλήψεις για τον τρόπο με τον οποίο τα μικροεμφυτεύματα μπορούν να καθιερωθούν ως ασφαλείς και αξιόπιστες συσκευές.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
08.15-08.30 Εγγραφές
08.30-09.30 Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.
09.30-11.30 Επικ. Καθ. Björn Ludwig
«Μίνι εμφυτεύματα: Από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση
ή επιστροφή στο μέλλον»
11.30-12.15 Διάλειμμα για καφέ
12.15-14.15 Πρακτικό σεμινάριο «ORTHOeasy system» (ομάδα 1)
14.15-14.45 Διάλειμμα
14.45-16.45 Πρακτικό σεμινάριο «ORTHOeasy system» (ομάδα 2)