Ημερίδα 18.1.2020 Sunjay Suri - Sherif Kandil

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ
&
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΝΑΡΘΗΚΩΝ
Hμερίδα, 18 Ιανουαρίου 2020
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Καθ. Sunjay Suri, Dr. Sherif Kandil
ΕΓΓΡΑΦΗ: Ελεύθερη είσοδος
ΤΟΠΟΣ: Ξενοδοχείο Royal Olympic

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Δρ. Sunjay Suri είναι Καθηγητής και Διευθυντής του μεταπτυχιακού Ορθοδοντικού προγράμματος, στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης του Burlington και Ορθοδοντικός στο νοσοκομείο Παίδων του Τορόντο. Επίσης διατηρεί Ορθοδοντικό ιατρείο στο Mississauga του Οντάριο.
Ο Δρ Suri έχει λάβει πολλά ακαδημαϊκά και κλινικά βραβεία στην ακαδημαϊκή του καριέρα, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Gold Circle του ASAE, για την εκπόνηση του «καλύτερου επιστημονικού άρθρου» που δημοσιεύθηκε από όλες τις επαγγελματικές ενώσεις στη Βόρεια Αμερική και του βραβείου Dr. Prem Prakash Memorial για την «καλύτερα θεραπευμένη περίπτωση» που παρουσιάστηκε στην εξέταση πιστοποίησης του, στο Ινδικό Συμβούλιο Ορθοδοντικής.
Το έργο του Dr. Suri έχει δημοσιευτεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά, όπως τα JAMA Pediatrics, AJO, Angle Orthodontist, Orthodontics and Craniofacial Research, European Journal of Orthodontics, Journal of Orthodontics, Journal of Prosthetic Dentistry, Cleft Palate-Craniofacial Journal, Journal of Craniofacial Surgery and Plastic and Reconstructive Surgery. Συμμετέχει επίσης ως κριτής πολλών διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημονικών περιοδικών

Περίληψη
«Ορθοδοντική διάγνωση & αντιμετώπιση της Κ.Γ.Δ. στην νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα»
Η επίδραση της νεανικής ιδιοπαθούς αρθρίτιδας στην κροταφογναθική διάρθρωση (Κ.Γ.Δ.) οδηγεί σε λειτουργικούς περιορισμούς, ασυμμετρία, υποπλασία της κάτω γνάθου και οδοντοσκελετικές ανωμαλίες. Η ορθή διάγνωση και βέλτιστη θεραπεία των ασθενών αυτών επιτυγχάνεται με διεπιστημονική συνεργασία μεταξύ διαφόρων ειδικοτήτων της ιατρικής, της οδοντιατρικής και της χειρουργικής.
Η παρουσίαση επικεντρώνεται στο να παρέχει μια σφαιρική εικόνα των διαγνωστικών χαρακτηριστικών, των σημείων και των συμπτωμάτων της στη Κ.Γ.Δ., των επιπτώσεων της νόσου και τη θεραπευτική αντιμετώπιση που πρέπει να γνωρίζουν οι ορθοδοντικοί κατά την αξιολόγηση και τη θεραπεία των παιδιών με νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα.
Θα συζητηθούν τα ευρήματα των πρόσφατων κλινικών ερευνών που επικεντρώνονται στην ορθοδοντική διάγνωση και θα γίνει παρουσίαση κλινικών περιστατικών, όπου θα συζητηθεί η αποτελεσματική θεραπεία παιδιών που έχουν προσβληθεί από την νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα.

Στόχοι για τους συμμετέχοντες στη διάλεξη:
Να προσδιορίζουν τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά της Κ.Γ.Δ. στην νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδας.
• Να κατανοούν τις συνέπειες της νόσου και της ιατρικής αντιμετώπισης, κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας.
• Να διαχωρίζουν την ορθοδοντική θεραπεία και τη χειρουργική ορθοδοντική θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτυχώς στη νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα.

«Επιπτώσεις της ακίνητης ορθοδοντικής θεραπείας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μαγνητική τομογραφία»
Η απεικόνιση με μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική και στην οδοντιατρική για την απεικόνιση των μαλακών ιστών. Μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα, περιλαμβανομένων των ακίνητων ορθοδοντικών συσκευών, μπορούν να παράγουν σκίαση στην μαγνητική τομογραφία και να καταστήσουν την εικόνα ακατάλληλη για διάγνωση και θεραπεία.
Αν και είναι γνωστό ότι οι ακίνητες ορθοδοντικές συσκευές προκαλούν σκιάσεις στην απεικόνιση της μαγνητικής τομογραφίας, εντούτοις η έκταση και η σοβαρότητα της απώλειας της εικόνας ποικίλει ανάλογα με την περιοχή που απεικονίζεται στην μαγνητική τομογραφία.
Ο στόχος της παρουσίασης είναι να περιγράψει τις χρήσεις της μαγνητικής τομογραφίας στο κεφάλι και στην Κ.Γ.Δ., τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι ορθοδοντικοί, να κατανοήσουν τα προβλήματα στην απεικόνιση των αντικειμένων και να διευκρινίσουν τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τις ορθοδοντικές συσκευές στους ασθενείς, που υποβάλλονται σε μαγνητική τομογραφία.

Στόχοι για τους συμμετέχοντες:
•Να κατανοήσουν την επίδραση των ακίνητων ορθοδοντικών συσκευών στην απεικόνιση της μαγνητικής τομογραφίας της περιοχής κεφαλής και Κ.Γ.Δ.

Βιογραφικό σημείωμα
Αποφοίτησε το 2006 και εργάστηκε ως Οδοντίατρος μέχρι το 2012 και μετέπειτα ειδικεύτηκε στην ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο Donau Krems. Έκτοτε ίδρυσε 3 εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία των διαφανών ναρθήκων και κατασκευάζουν διαφανείς νάρθηκες 4D τεχνολογίας (νανομηχανική υλικών μνήμης).
Έχει θεραπεύσει 4.500 περιστατικά με διαφανείς νάρθηκες, διαθέτει 6 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και έχει δώσει 180 διαλέξεις παγκοσμίως. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται η εφαρμογή ορθοδοντικών θεραπειών φιλικές με το περιβάλλον.
Από το 2018 ασχολείται στο τμήμα ανάπτυξης και τεχνολογίας της εταιρείας K Line Europe, η οποία και πλέον προωθεί την εξέλιξη της νανομηχανικής στους διάφανους νάρθηκες.

Περίληψη
«Η 4D τεχνολογία στους διάφανους νάρθηκες»
Γνωρίζουμε για την τεχνολογία 3D και την εφαρμογή της στην ορθοδοντική, πλέον όμως η τεχνολογία 4D είναι ένα αναπόφευκτο βήμα στην ορθοδοντική στο εγγύς μέλλον.
Η μεταβαση της ορθοδοντικής στην τεχνολογία 4D θα προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στους θεράποντες ιατρούς, ταχύτερες θεραπείες στους ασθενείς και κυρίως θα μειώσει ρύπους (συσσώρευση των χρησιμοποιημένων διαφανών ναρθήκων) στο περιβάλλον. Η 4D τεχνολογία αντιπροσωπεύει το επόμενο λογικό και έξυπνο βήμα στην ορθοδοντική.

Στόχοι για τους συμμετέχοντες στη διάλεξη:
1. Τί είναι η τεχνολογία 4D και και πώς θα γίνει η μετάβαση από 3D σε 4D.
2. Ποια τα μεγαλύτερα προβλήματα της εφαρμογής υλικών στην ορθοδοντική και πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την τεχνολογία 4D.
3. Έξυπνα υλικά έναντι γνωστών εφαρμοσμένων υλικών.
4. Η μηχανική των πλαστικών διαφανών ναρθήκων και τα αποτελέσματα θερμομηχανικών δοκιμών τους.
5. Παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών.
6. Η έναρξη της εφαρμογής της τεχνολογίας 4D στην κλινική πράξη.

Ωρολόγιο πρόγραμμα
08:30 – 09:00 Εγγραφές
9.00- 11.00: Ορθοδοντική διάγνωση και διαχείριση της συμμετοχής της ΚΓΔ στην νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα. (Dr. Sujay Suri)
11:00 – 11:30 Διάλειμμα για καφέ
11:30 – 13:00 Επιπτώσεις της ορθοδοντικής θεραπείας με ακίνητους μηχανισμούς σε ασθενείς που χρειάζονται μαγνητική τομογραφία. (Dr. Sujay Suri)
13.00-14.00 Η 4D τεχνολογία στους διάφανους νάρθηκες (Dr Sherif Kandil)
14.00-15.00 Ελαφρύ γεύμα – κοπή πίτας
15.00 – 17.00 Η 4D τεχνολογία στους διάφανους νάρθηκες (Dr Sherif Kandil)