Ημερίδα 20 Μαϊου 2024

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ & ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ

Ημερίδα: Prof. Sumit Yadav

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023

 

ΟΜΙΛΗΤHΣ: Prof. Sumit Yadav

ΧΩΡΟΣ: Ξενοδοχείο Holiday Inn 

Εικόνα1O Δρ. Sumit Yadav είναι καθηγητής και Δ/ντης του τμήματος αύξησης και ανάπτυξης στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, Η.Π.Α.

Είναι επιχορηγούμενος καθηγητής της ορθοδοντικής από τους δωρητές Henry & Anne Cech και πιστοποιημένος ορθοδοντικός. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς πάνω από 145 άρθρα, τα οποία έχουν αξιολογηθεί από ομότιμους συναδέλφους. Έχει χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Η.Π.Α. και από το Ίδρυμα της Αμερικανικής Ορθοδοντικής Ομοσπονδίας, πάνω στην ορθοδοντική μετακίνηση των δοντιών. Είναι επίσης αναπληρωτής εκδότης του περιοδικού «Πρόοδος στην Ορθοδοντική».

«Διεύρυνση με προσωρινά μικροεμφυτεύματα στήριξης: δυνατότητες και μέλλον»

Το σεμινάριο θα εστιάσει στις διαφορετικές μεθόδους διεύρυνσης της άνω γνάθου, σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν μέσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Επιπροσθέτως, το σεμινάριο θα εστιάσει στις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιδράσεις της διεύρυνσης της άνω γνάθου στο φατνιακό οστό, στις ραφές και στην αεροφόρο οδό.

Μαθησιακοί στόχοι:

  • Συζήτηση πάνω στην βιολογία και στους μηχανισμούς της αργής και γρήγορης διεύρυνσης, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς μηχανισμούς,
  • Συζήτηση πάνω στους ενδεχόμενους περιορισμούς της διεύρυνσης με τα μικροεμφυτεύματα στήριξης,
  • Συζήτηση πάνω στην χρησιμοποίηση 2 έναντι 4 μικροεμφυτευμάτων στην διεύρυνση της άνω γνάθου.

«Πρόοδοι στην θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες»

Το σεμινάριο θα εστιάσει στα αποτελέσματα που συσχετίζονται με την χρήση των πιο κοινών συστημάτων διαφανών ναρθήκων. Επιπροσθέτως, θα εστιάσει στο ρόλο των attachments και των ιδιαιτεροτήτων των υλικών στην βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας της οδοντικής μετακίνησης.

Μαθησιακοί στόχοι:

  • Συζήτηση πάνω στην δυνατή βελτίωση των ιδιαιτεροτήτων των υλικών στους διαφανείς νάρθηκές και η εφαρμογή τους στην ορθοδοντική μετακίνηση.
  • Πως η βιολογία επηρεάζεται με τα πιο κοινώς χρησιμοποιούμενα συστήματα διαφανών ναρθήκων.
  • Συζήτηση για τους περιορισμούς και ποιο είναι το μέλλον των πιο εμπορικών διαθέσιμων συστημάτων.